heartbeat

Jumaat, 11 Mac 2011

Terbabas

wokeyh, daripada tajuk netry aku, apa yang dapat disimpulkan?? terbabas?? iye, memang terbabas, tapi apa yang terbabas?? akulah, siapa lagi kan? aku terbabas sebab hari neh sepatutnya ada kelas pukul 3 petang, tapi syok tidur sampai tersedar pukul 4 petang, wawawawawa, aku memang terkejut r, mula - mula bangun tuh aku terfikir dalam hati taw

eh, lamanya aku tidur, betul ke neh? mana enfon neh.. ( tangan meraba - raba mencari enfon )


aku masih lagi berbaring taw, kemudian jari - jemari aku dapat capai enfon taw. aku pon tekanlah enfon tuh sebab nak tengok pukul bape dah sekarang neh, tekan - tekan je, bulat mata aku terus. 

4.03PM

aku memang terkejutlah. patutlah aku rasa lama sangat tertidur. aku pelik, setahu aku, aku  pasang alarm, tapi kenapa tak berbunyi, aku pon checklah, sekali, chess!!! chettt!! rupanya aku tersalah set format alarm aku. aku pergi set 1.35AM. memang sah aku tak bangunlah, memang aku tak pergi kelas statistik lah petang neh. rugi dah aku neh.

and then aku buat keputusan nak main twitter jap. aku bukak je , tengok - tengok timeline aku semua pasal earthquake and tsunami di Jepun. aku pelik, ada ke? aku pon cepat - cepatlah search kat google. memang benar, ada gambar lagi tuh, jangan risau, aku cuba mencari picture and try upload dalam entry neh, tapi tiada watermark aku lah, sebabnya tuh bukan picture daripada aku, sebaliknya image satellite. eh, image satellite susah nak cari my dear,  sedangkan aku yang belajar pon, payah. 

puaslah aku mencari yang paling update

neh keadaanya di tepi laut

sukarelawan di Jepun membuat operasi menyelamatkan orang

antara sebab yang menyebabkan image satellite neh susah nak cari ialah mahal. terdapat banyak satellite di atas yang sedang berputar di atas orbit mereka yang masing - masing. sebenarnya, gambar - gambar angkasa tuh semuanya datangnya daripada satellite, takde nya seorang photographer naik ke angkasa semata - mata menangkap gambar. banyak pula satellite yang ada. di antaranya ialah FORMOSAT, Quickbird, LandSat, GeoEye. GeoEye digunakan di dalam Google Earth kalau aku tak silaplah. senang cerita, banyaklah. google sendiri kalau korang nak taw jugak.

actually aku menulis neh sebabkan, aku dah lama sangat tak menulis, nak dekat seminggu juga rasanya. rindu tak?? alah, jangan nak tipulah, ade gak kawan - kawan aku yang rindu. lagi cik Ayinayob, hahahahhha, terharu rasanya apabila ada orang merindui aku taw. maaflah, this week amat buzy sampaikan aku sendiri tak pasti aku dapat tidur yang cukup atau pun tidak. minta maaf yang amat - amat.tadi aku view stats aku sekejap untuk " all time ". aku tengok, entry aku berkaitan dengan belajar bermain gitar tuh dah hampir seratus lebih yang view. kengkorang nak tak aku sambung entry tuh?? kalau nak, aku nak sambung dengan video, tapi aku ikut majoritilah. kalau nak sambung dengan video, aku buat video, tapi kalau nak menulis, aku boleh je menulis. lagi 1, terima kasih kerana ramai jugak yang menyokong aku neh, eventhough penulisan aku tak seberapa ummph jika nak dibandingkan dengan penulis - penulis yang lain. untuk next time, aku cuba pulak tutorial photoshop. wahahahhaa, aku sure, ramai yang menanti neh.

wokeyh, ini sahaja buat setakat neh. nanti ada masa, aku update lagi. thanx for reading this entry. :)

1 ulasan:

  1. huhu...walaupun baru update entry, tapi sangat berinfo la sayang...thanks tau!

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai