heartbeat

Isnin, 14 Mac 2011

Tsunami Di Jepun

Nak sambung tentang kesan - kesan gempa bumi dan tsunami di Jepun hari tuh. Alah, yang aku terbabas tidur sampai tak pergi kelas. Hahahaha, adik - adik jangan tiru aksi neh. Aku tak sengaja. Memang kesan tuh teruk kat Jepun, tapi bilangan nyawa yang terkorban tak de lah banyak sangat sebab Jepun dah bagi amaran awal - awal lagi. Itulah kegunaan satelite dan ilmu belajar satelite. Maybe orang akan cakap apa itu satelite, mula - mula macam apa neh? Apa tuh satelite, tetapi apabila sudah mempelajari, anda akan merasa menarik sebab kita akan belajar bagaimana satelite itu boleh menolong kita mencegah atau mencari jalan penyelesaian ( tetapi bukan mengelak bencana alam, sebab bencana alam tuh kejadian Allah .S.W.T, kita sebagai umatnya kene terima ) untuk menyelesaikan masalah - masalah berkaitan dengan bencana alam. Wokeyh, sekadar entry pendek, sekadar untuk info sharing, lihat video ini, kita negara Malaysia turut terkena tempias. Kalau pantai - pantai Sabah di tutup buat sementara waktu, inilah pula yang terjadi di Terengganu ketika kejadian tsunami berlaku. MasyaAllah, mengucap.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150121806107445&comments

Berikut gambar yang aku berjaya print screen daripada video tuh :




tak de watermark, sebab dapat gambar neh daripada video orang.

2 ulasan:

  1. hafiz : pantai batu buruk...huhuhuhu..terkejowt kan??

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai