heartbeat

Isnin, 14 Mac 2011

Tsunami Di Jepun ~ Siri 2

Wokeyh, mula - mula berterima kasih kepada Chiang sebab jumpa website neh dan secara otomotik aku dapat satelite image untuk kejadian tsunami, well, korang sebagai readers bolehlah tengok, and macam biasa, tiada watermark, tetapi aku print screen because satelite image neh sangat privasi. Image ini dihasilkan daripada satelite GeoEye. GeoEye merupakan satelite paling terbaik buat masa sekarang neh kerana spatial resolution nya paling terbaik di antara satelite yang pernah aku belajar. Yang kedua, GeoEye digunakan untuk tujuan komersial yeh, juga turut digunakan di dalam Google Earth ( kalau aku tak salah ), well, saksikan gambar - gambar ini yeh. Akhirnya aku berjaya melihat satelite image seyh!!~~~~














yang kiri pembaca adalah image sebelum bencana
yang kanan pula image selepas bencana

2 ulasan:

  1. syazyan--
    kak baru dpaat tgk berita jam 8malam tadi..sebiji macam entry awk syerkan nie..
    terkedu kak tonton..
    subhanallah.

    BalasPadam
  2. kak ayu : sonoknyer akak dpt tengok kt tv..sebenarnye entry neh ade kaitan jugak dgn study sy..

    pape pon, mmg teruk jugak Jepun kali neh musnah..jgn lah berlaku mcm neh kt Mesia...

    BalasPadam

sila - silakan untuk berkomen...segala kritikan anda saya amat hargai